pmplogo

Meditáció

Szeretet és Béke meditáció

"A meditáció célja nem lehet más, mint hogy felismerjük az Istennel való egységet. Teljes figyelmünkkel az Istennel való egységre kell törekednünk. Soha ne feledjük, hogy Isten királysága bennünk van. Nem kívül, nem másutt, hanem bennünk, magunkban."

Joel Goldsmith

A Szeret és Béke meditáció egy olyan technika, amelynek célja az Isteni Szeretet (Bhakti) átélése, megélése. Ez a világ szolgálatának egy formája is, hiszen a világ harmóniája egy bizonyos fokig azzal valósul meg, hogy a egész földet szeretettel áldjuk meg.

A Szeretet és Béke meditáció azon az elven alapul, hogy némelyik főcsakra a tudat bizonyos szintjeinek vagy horizontjainak belépő helye vagy kapuja. Ahhoz, hogy elérhessük a megvilágosodást vagy a kozmikus tudatot, a korona csakra megfelelő aktiváltsága szükséges.

Amikor megfelelően aktiváljuk a korona csakrát, 12 belső szirma kinyílik, és felfelé fordul, hogy a spirituális energiát, amelyet a test más részeihez továbbít, magába szívja. Szent kehelyként is szokták szimbolizálni. Amikor a korona csakra erősen aktivált, fénykör vagy glória jelenik meg a fej körül. Ez az oka annak, hogy a különböző vallások szentjeinek glória van a feje körül.

Amikor valaki Szeret és Béke meditációt végez, isteni energia ereszkedik le hozzá, és isteni fénnyel, szeretettel és erővel tölti el. Az isteni energia csatornájává válik.

A korona csakra csak akkor aktiválható megfelelően, ha előtte a szív csakrát aktiváltuk. A szív csakra a korona csakra belső csakrájára hasonlít a 12 szirommal. A szív csakra a korona csakra alsó megfelelője. A korona csakra a megvilágosodás, az isteni szeretet és a mindenséggel való egység központja. A szív csakra a magasabb érzelmek - az együttérzés, az öröm, a szeretet, a törődés, és más kifinomult érzelem központja. Az isteni szeretet megtapasztalása csak kifinomult, magasabb érzelmek fejlesztésével érhető el.

A szív és a korona csakra aktiválásának sokféle módja van. Fizikai mozdulatokkal, hatha jógával, jóga légzéstechnikákkal, mantrákkal és vizualizációs technikákkal egyaránt elérhető. Mindegyik módszer működik, de a két csakra aktiválásának leghatékonyabb és leggyorsabb módja a szeretet meditáció, azaz a Föld megáldása szeretettel. Amikor a szív és korona csakrák segítségével szeretettel áldjuk meg a Földet, a csakrák a spirituális energiák csatornáivá válnak, és ezáltal aktiválódnak.

Akinek megfelelően aktivált a korona csakrája, akár a megvilágosodás állapotát is elérheti. Ez persze nem törvényszerű, igen sok gyakorlást és türelmet igényel. Meditálnia kell még a fényről és az "om" közötti szünetekről. Az intenzív koncentrációnak nemcsak az "om" mantrára kell összpontosulnia, hanem a köztük lévő szünetekre is, vagyis a csend pillanataira is. De az a csodálatos élmény, amit Ikerszív meditáció közben átélhetünk, semmihez sem fogható.

A meditáció itt meghallgatható »

Kik számára nem javasolt a Szeretet és Béke meditáció rendszeres végzése?

Azok, akik rendszeresen szeretnének Szerete és Béke meditációt végezni, tartsák szem előtt a következőket:

  • Egyáltalán ne egyenek húst vagy kerüljék a túlzott hús fogyasztást (különösen a sertéshúst)!
  • Lehetőség szerint kerüljék a dohányzást!
  • Kerüljék a túlzott mennyiségű alkoholt!
  • Ne fogyasszanak függőséget okozó vagy hallucinogén szereket, drogokat!