Choa Kuk Sui mester

levendula

Prána Energia Gyógyítás

"A féltve őrzött ősi titok Kínából és Indiából"

Idézet Choa Kok Sui Mester: Csodák a prána gyógyítással című könyvéből:

"Az ősi kínai orvoslásban a gyógyító képességek 5 különböző szintje ismert.
Az első: a gyógyító a kezét használja masszírozásra. Ezt a fajta gyógyítást másnéven akupresszúrának is nevezik.
A második szinten a gyógyító gyógynövényeket használ a beteg gyógyítása érdekében.
A harmadik szinten a gyógyító az akupunktúrát és moxaterápiát is alkalmaz.
A negyedik szinten a gyógyító az akupunktúrát már oly módon gyakorolja, hogy „chi" (prána) energiát bocsát a használt tűkbe, a meridiánokba és a belső szervekbe.
Az ötödik szint a gyógyító képességek legmagasabb szintje, melynél a „chi" (prána) energia kibocsátásához a gyógyító már nem használt tűt, sem semmilyen fizikai kontaktust.
Az ősi Kínában és Indiában az energia kimerültség nélküli továbbításának technikája mindig is "féltve őrzött titok volt."

A "féltve őrzött ősi titok" ma Külső Orvosi Chi Kung vagy Prána Gyógyítás néven ismert.

Mi is az a prána?

A prána életenergiát jelent, amely mindent és mindenkit áthat. Nélküle nem létezne az élet, s elengedhetetlenül fontos egészségünk megőrzéséhez, vagy a gyógyuláshoz. Az emberi test „automatikusan" képes a prána energia felvételére (a levegőből, a föld energiájából, a növényzetből - természetből, a napsugárzásból, az élelmiszerekből). A prána gyógyítás azon a természeti törvényen nyugszik, mely szerint a prána energia tudatosan is átadható mások számára, és ezáltal a bennünk rejlő öngyógyító folyamatok jelentősen gyorsíthatók.

A prána gyógyítás technikája

A prána gyógyítás során - a fizikai test érintése nélkül - pásztázással (az energiatest kézzel történő kitapintásával) megállapíthatók az energiatestben (aurában), az energiaközpontokban (csakrákban), és belső szervekben lévő elváltozások, vagyis a prána hiány vagy a prána felgyülemlés.

A prána gyógyítás tisztító technikáival - amely általános tisztításból (aura tisztításból), az energiaközpontok és a beteg szervek tisztításából áll - eltávolítjuk a szennyezett, beteg, elhasznált energiákat.
Bizonyos esetekben (pl. fájdalmaknál) egy alapos tisztítás azonnali állapotjavulást eredményez.

Az energetizálás szintén a test érintése nélkül történik úgy, hogy a gyógyító külső forrásból (valamely csakrán keresztül) vesz fel és továbbít nagy mennyiségű prána energiát. Ez egy olyan koncentrált energiaátvitelt jelent, amelynél néhány másodperc is elegendő lehet az energiaközpont vagy beteg testrész feltöltéséhez.
Mivel a prána gyógyító nem a saját energiáját használja, ezért naponta akár több beteget is képes kezelni kimerültség nélkül.

A prána gyógyítás hatásai

A prána energia gyógyítás segítséget jelent valamennyi fizikai betegség kezelésében, akár önállóan, akár a hagyományos orvoslás kiegészítéseként.
Gyorsítja a gyógyulás ütemét, csökkenti vagy kivédi a szövődmények kialakulását, enyhíti az egyéb kezelések (pl. kemoterápia) kedvezőtlen mellékhatásait.
A prána energia gyógyítás 3. szintje lehetőséget biztosít a pszichés betegek eredményes kezelésére, állapotuk javítására. Nem csupán a tünetek kezelésével éri el a kívánt hatást, hanem a probléma „gyökerének" eltávolításával.
Az ősi Indiában és Kínában a legmegbecsültebb gyógyítók azok voltak, akiknek nem voltak beteg pácienseik! Hogyan lehetséges ez? A gyógyító rendszeresen végigjárta a pácienseit és - tudva, hogy az energiatestben még azelőtt eltéréseket észlelhetők, mielőtt egy betegség kialakulna - megelőző prána kezelésekben részesítette őket. Így továbbra is egészségesek maradtak! Ha e kezelések elmaradtak volna, néhány nap vagy hét elteltével a betegség tünetei fizikailag is megnyilvánulhattak volna.
Egy nagy tapasztalattal rendelkező, gyakorlott prána gyógyító manapság is képes lehet arra, hogy előre jelezzen egy betegséget és tudja a módját, hogyan előzze meg a bajt.

A prána gyógyítás alapelvei:

  • A prána gyógyításnak nem célja, hogy a hagyományos gyógyítást felváltsa, csupán kiegészíti azt. Ha a tünetek nem szűnnek, vagy súlyos betegségről van szó, forduljunk azonnal orvoshoz, és egy képzett prána gyógyítóhoz!
  • A prána gyógyítók nem orvosok, de orvosok lehetnek prána gyógyítók.
  • A prána gyógyítók nem állítanak fel orvosi diagnózist.
  • A prána gyógyítók nem írnak fel gyógyszereket és/vagy gyógymódokat receptre.
  • A prána gyógyítók nem avatkoznak be a felírt gyógyszeres és/vagy egyéb orvosi kezelésbe.

Ezen alapelveknek valamennyi prána gyógyító központban láthatónak kell lenni.